Betting Odds Bonus

Asian handicap

25 april, 2019
par Admin

En fodboldkamp starter altid 0-0. I hvert fald inde på banen, men det behøver den nødvendigvis ikke at gøre udenfor banen. Hvis du vælger at placere et væddemål med handicap odds vælger du at et af holdene starter med et mål allerede før dommeren har fløjtet kampen i gang. I denne artikel gennemgår vi først og fremmest Asian Handicap, men vi kommer også ind på hvad forskellen er på de asiatiske og europæiske handicap.

Hvad er de bedste bookmakere til Asian handicap?

Bookmaker Bonus Spil hér
Unibet 100% op til 1000 kroner Gå til Unibet

Reklamelink | Regler og vilkår gælder +18 | StopSpillet | ROFUS.nu |
Bwin 100% op til 1000 kroner Gå til Bwin

Reklamelink | Regler og vilkår gælder +18 | StopSpillet | ROFUS.nu |
888sport 100% op til 1000 kroner Gå til 888sport

Reklamelink | Regler og vilkår gælder +18 | StopSpillet | ROFUS.nu |

Hvad er Asian handicap?

Det kan godt være at det virker kompliceret i begyndelsen, men når du først har sat dig ind i hvordan det asiatiske handicap fungerer, vil du sikkert anvende dem hele tiden. De fleste professionelle, der lever af at vædde på sport, elsker denne form for handicap odds, som stammer fra det asiatiske betting marked.

Det hele opstod i 1998 da journalisten Joe Saumarez Smith skulle oversætte Hang Cheng betting, som var en populære betting metode blandt bookmakere i Asien. Smith endte op med at oversætte det som ”asian handicap betting” og resten er en del af historien.

De asiatiske handicap er mest af alt et handicap-system, som er designet til at fjerne muligheden for at satse på uafgjorte resultater.Generelt egner handicap odds som de asiatiske sig bedst til holdsport som fx håndbold, fodbold eller ishockey. Denne form for handicap odds benyttes især til live betting i forbindelse med halvlegsresultatet, der bliver ekstra spændende, når der er mulighed for at placere et handicap-bet.

Du kan læse meget mere om asiatiske handicap hos Unibet, men vi gennemgår også den mest essentielle information nedenfor.

Hvorfor spille Asian handicap?

Der er mange fordele ved at bruge asiatiske handicap. Her får du først og fremmest en større fordel mod betting firmaerne og deres marginer. Det åbner også op for muligheden for at finde værdi i de kampe, hvor en klar favorit møder en underdog.

Det tilføjer naturligvis også spænding, da det ellers kan være mindre interessant at se fx en fodboldkamp, hvor det er mere eller mindre åbenlyst hvem der vil vinde på forhånd. Selvom man aldrig ved det hundrede procent.

En af de største fordele med asiatiske handicap er som sagt at du reducerer din risiko for at tabe. Denne form for odds er designet til at du får højere odds og reducerer din risiko for at tabe dit væddemål. Dette sker ved at få en del af indsatsen tilbage, selv når kampen ender anerledes end du troede den ville.

Det kan fx være at Real Madrid er bagud 0-2 mod ærkerivalerne fra FC Barcelona ved halvlegen. I tilfælde som disse ville bookmakere som Unibet, Bethard og LeoVegas tilbyde et handicap på 0:2 til Real Madrid, så der stadigvæk er gode odds at hente.

Asian handicap i detaljer

Man kan normalt dele de asiatiske handicap op i tre forskellige grupper: hele mål handicap, halve mål handicap og kvarte handicap. Sidstnævnte er en blanding af hele mål handicap og kvarte mål handicap.

Asian handicap hele mål

Når du satser med Asiatiske handicap med hele mål får et hold tildelt et fiktivt mål eller to fiktive hele mål før kampen overhovedet går i gang.Herefter vædder du på hvem, der vil ende op med at vinde opgøret.

Lad os fx antage at FC København møder Brøndby på hjemmebane i parken. Vi vædder på at FCK vil vinde kampe -1 asiatisk handicap til odds 2.00. Det betyder at Brøndby vil starte kampen med at være foran med et mål. Her er der flere forskellige udfald, som dit væddemål kan ende op med, som du kan se i tabellen nedenfor.

Du vædder: FC København -1 mål Resultatet af kampen
Du vinder eller taber ikke noget Hvis FC København vinder 1-0, 2-1 eller 3-2
Du vinder væddemålet Hvis FC København vinder 2-0, 3,0 eller 3-1
Du taber væddemålet Hvis kampen ender uafgjort
Du taber væddemålet Hvis Brøndby vinder 0-1, 1-2 eller 2-3
Du taber væddemålet Hvis Brøndby vinder 0-2, 0-3 eller 1-3

Asian handicap halve mål

Du vil naturligvis aldrig overvære en fodboldkamp hvor der er halve mål. Alligevel kan du med asiatiske handicap give et hold et halvt mål, som forspring før opgøret går i gang. Herefter vædder du på hvem, der vil ende med at vinde opgøret.

Når du vædder med halve mål med Asian handicap er der kun to mulige udfald at dit væddemål. Du kan spille med flere forskellige former for halve mål. Du kan vælge mellem 0.5, 1.5, 2.5 eller 3,5 halve mål.

Du kan fx vælge at spille på at Chelsea vinder en fodboldkamp med asiatisk handicap -0,5 og i denne situation har modstanderen, lad os sige at det er Manchester United, et halvt måls forspring i kampen. Her kan du opleve følgende udfald

Resultat Asiatisk handicap -0,5
Chelsea vinder Du vinder væddemålet
Uafgjort Du taber væddemålet
Manchester United vinder Du taber væddemålet

Det kan også være at du spiller på at Chelsea vinder med asiatisk handicap med 0,5. I denne situation spiller du på at Chelsea har et halvt måls forspring og her der følgende muligheder for udfald:

Resultat Asiatisk handicap -0,5
Chelsea vinder Du vinder væddemålet
Uafgjort Du vinder væddemålet
Manchester United vinder Du taber væddemålet

Asian handicap kvarte linjer

Hvis du spiller med kvarte asiatiske handicap bliver din indsats delt op i to. Det vil sige at din indsats bliver fordelt på to forskellige væddemål. Nedenfor kan du se hvordan din indsats bliver fordelt, hvis du vælger at spille med kvarte Asian Handicap odds.

Kvarte Asian Handicap Fordeling af indsats
0,25 0 og 0,5
-0,25 0 og -0,5
0,75 0,5 og 1
-0,75 -0,5 og -1
1,25 1 og 1,5
-1,25 -1 og -1,5
Osv. Osv.

Split balls

Ud over de tre førnævnte former for handicap kan du også støde på begrebet split balls. Her er der tale om en avanceret udgave af asiatiske handicap hvor du deler din indsats op på forskellige væddemål med hvert sit handicap.

Du vil altid se to handicap-værdier, når du ser split balls og med denne form for odds køber du reelt set spil på begge handicap.

Bedste bookmakere med Asian handicap

En af de bookmakere, der skiller sig ud, når det kommer til asiatiske handicap er Unibet. Den populære bookmaker giver dig mulighed for at spille på resultatet med Asian handicap med hele handicaps, som en af de eneste bookmakere med dansk licens.

Dette betyder som sagt at du kan spille på et hold med asiatisk handicap (-1) og hvis dit hold vinder med præcis et mål vil du få dine penge tilbage. Unibet giver også mulighed for at spille med hele asiatiske handicaps inden for håndbold og NBA-basketball.

Du kan også finde mange odds med asiatiske handicap hos Bethard og LeoVegas, som ligesom Unibet er blandt de bedste med det asiatiske handicap. Det er nemt at finde frem til odds med det asiatiske handicap. På Unibets side skal du for eksempel klikke på ”sport” i menuen.

Her kan du fx gå videre til fodbold hvor du skal klikke på menuen ude i venstre side hvor der står ”kamp & mål i alt”. Her kan du skifte til “Asian handicap” og dermed få et overblik over de tilgængelige asiatiske handicap.

Spil på Unibet

Reklamelink | Regler og vilkår gælder +18 | StopSpillet | ROFUS.nu
Det samme gælder hos Bethard hvor du bør klikke på ”sport” og her kan du fx vælge ”fodbold – La Liga”. I toppen af oversigten finder du datoen til højre og menuen ude i venstre side hvor der står ”1X2 FT”. Her kan du skifte til ”Asian handicap FT” og se hvilke asiatiske handicap, der er tilgængelige hos Bethard.

Andre handicap odds

Ud over asiatiske handicap, så findes der også europæiske handicap. I Europa kaldes denne form for odds normalt bare handicap og her spiller du på udfaldet af en kamp i et opgør hvor du giver et af de to deltagende hold en fiktiv føring.

Du kan måske studse over hvad forskellen er mellem europæisk og asiatisk handicap. Den store forskel ligger i at du ikke har mulighed for at spille X’et (uafgjort), når du vælger asiatisk handicap. Det vil sige at du skal vælge enten 1-tallet eller 2-tallet.

I og med at der kun er to mulige udfald i asiatisk handicap og tre i europæisk handicap er der en betydelig lavere tilbagebetalingsprocent med det europæiske handicap. Med andre ord er der en højere tilbagebetaling med Asian handicap og derfor er der mange professionelle i Europa, som foretrækker den asiatiske over den europæiske.

Med europæiske handicap ligger den teoretiske tilbagebetalingsprocent normalt mellem 90 og 94 procent, mens den teoretiske tilbagebetalingsprocent med Asian Handicap ofte ligger på minimum 95 procent.

Hvad er ulempen ved asiatiske handicap? spørger du måske, men der er faktisk ikke rigtigt nogle ulemper. Så længe at du sætter dig ind i denne form for odds og forstår hvordan det fungerer kan du sagtens nyde alle de fordele, som denne form for odds byder på.

  • Betting tips og strategier