Betting Odds Bonus

Danmarks EM kampe

10 marts, 2020
par Admin

Danmarks spås gode chancer for at avancere fra EM gruppe B, når det går løs i Parken til sommer. Vi ser på Danmarks EM kampe, modstandere og vores chancer for avancement.

Vi nærmer os så småt 30 års jubilæet for Danmarks sensationelle triumf ved EM 1992. Og selvom vi også dengang spillede tæt på hjemstavnen – nemlig i Sverige – så kan situationen dengang og nu ikke rigtig sammenlignes.

Dengang kom vi med på afbud. Vi manglede også flere stjerner – blandt andre Michael Laudrup, der boykottede landsholdet under Ricard Møller Nielsen. Og dem, der kom med, måtte afbryde deres ferier, hvorfor formen mildest talt ikke var god. Derfor var forventningerne ganske logisk ikke særlig høje.

I dag er situationen anderledes. Blandt andet visheden om, at Danmarks EM kampe spilles i Parken i København har gjort, at forventningerne kun er blevet større, siden kvalifikationen kom i hus.

Danmarks EM kampe

Danmarks EM kampe i København

  • Danmark – Finland. 12. juni 16:00
  • Danmark – Belgien. 17. juni. 16:00
  • Rusland – Danmark. 21. juni. 19:00

Alle Danmarks EM kampe i gruppespillet afvikles i København. Og der er store forventninger til, at den 12. m/k kan bære holdet videre fra gruppespillet. Der har været stor optimisme blandt de danske spillere. Pierre-Emil Højbjerg har endda udtalt, at man spiller for at vinde.

Og det kan måske forekomme en kende optimistisk. Men måske er tanken ikke så tosset igen. Danmarks EM kampe bliver trods alt spillet foran en mur af danske fans. Og tager man et kig på Danmarks EM gruppe odds, så har bookmakerne tiltro til, at vi klarer os videre fra gruppen, som også består af Belgien, Rusland og Finland.

Skulle vi klare os videre fra EM gruppen, kan vi måske være heldige at møde 3’eren i Gruppe A, D, E eller F. Bookmakerne forventer dog, trods hjemmebanen, at Danmark bliver 2’er efter Belgien i Gruppe B.

Danmarks EM kampe

Danmark er fyldt med selvtillid

Ender vi som spået som 2’er, går turen til Amsterdam. Her vil vi møde nummer 2 fra Gruppe A, hvor Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales befinder sig. Her forventer bookmakerne, at Schweiz bliver 2’er. Så det kan altså blive et gensyn fra de hårde modstandere fra kvalifikationen.

Vinder vi ottendedelsfinalen, skiller kun en kvartfinale os fra Wembley i London, hvor semifinaler og finalen spilles. Schweiz, Tyrkiet eller Wales i en ottendedelsfinale må trods alt betragtes som lettere modstandere end de senere sølvvindere fra Kroatien, som Danmark røg ud til i ottendedelsfinalen ved VM i 2018.

“Kendetegnet på et godt hold er, at man ikke er bange for tabe. Man tænker kun på at vinde. Det er sådan, det her hold er. Vi har godt nok spillet lidt for mange uafgjort, men vi går efter at vinde, og fodbold handler om at vinde.” – Kasper Schmeichel til DR i oktober 2019.

Der er altså tale om et dansk landshold, der sprudler af selvtillid.

Danmarks EM gruppe

Danmark
Belgien
Rusland
Finland

Danmarks EM gruppe er som bekendt EM gruppe B, og alle Danmarks kampe spilles i Parken i København. Schmeichel og co. er favoritter til at gå videre efter Belgien og foran Rusland og Finland.

Vi var heldige i november 2019. Her vandt vi nemlig lodtrækningen mod Rusland om, hvor de to landes indbyrdes opgør skal afvikles. Det giver Danmark hjemmebanefordel i den sidste af Danmarks EM kampe, som altså er mod Rusland, og som meget vel kan afgøre, hvem der går videre fra vores EM gruppe.

Danmark EM odds

Belgien er klar favorit til at vinde Danmarks EM Gruppe, selvom Danmark altså nyder godt af hjemmebane i alle gruppekampene. Mod Rusland er Danmark derimod små favoritter, selvom Danmarks EM kampe forventes at blive meget tætte.

Ifølge bookmakerne er Finland klart gruppens underdog, og deres chancer for at slutte sidst i gruppen vurderes i skrivende stund faktisk til at være højere end Belgiens chancer for at vinde Danmarks EM gruppe.

Med tanke på den store fordel i at Danmarks EM kampe foregår på hjemmebane i forhold til de tre andre hold i gruppen, kan der muligvis være ræson i at spille på, at landsholdet vinder Danmarks EM gruppe.

Vinder af gruppen: Belgien 1.80 Danmark 3.75 Rusland 4.50 Finland 17.00
Går videre fra gruppen: Belgien 1.11 Danmark 1.28 Rusland 1.36 Finland 2.50
Går ikke videre fra gruppen: Belgien 7.00 Danmark 3.75 Rusland 3.25 Finland 1.53

Danmark – Finland EM 2020

Den første af Danmarks EM kampe bliver mod vores skandinaviske venner fra Finland. Det er første gang nogensinde, at Finland kvalificerer sig til en større fodbold slutrunde. Vi trak Finland i stedet for Wales, og det skal vi vist være glade for.

Danmar er i hvert fald komfortable favoritter mod slutrundebutanterne. Man havde formentlig ikke været lige så store favoritter mod Wales, som trods alt nåede semifinalen ved EM 2016, og som har været i god form.

Sjovt nok er Finlands tre største profiler enten nuværende eller tidligere Superliga profiler. Og det kan vise sig som en fordel for finnerne, at de har rig erfaring på det danske græstæppe i Parken.

Faktisk har både Teemu Pukki, Tim Sparv og Lukas Hradecky vundet en pokalfinale hver i Parken. Pukki med Brøndby i 2018, Sparv med FC Midtjylland i 2019 og Hradecky med Esbjerg FB i 2013.

Finlands største profiler:
Teemu Pukki, angriber, Norwich City
Tim Sparv (anfører), midtbane, FC Midtjylland.
Lukas Hradecky, målmand, Bayer Leverkusen

Tidligere opgør Danmark – Finland

Der er ikke masser af historik at trække på mellem Danmark og Finland. De seneste indbyrdes kampe af betydning var faktisk helt tilbage i 1986-87 under kvalifikationen til EM i 1988.

15.11.2011 Venskabskamp Danmark 2-1 Finland
02.05.2005 Venskabskamp Finland 0-1 Danmark
20.08.2003 Venskabskamp Danmark 1-1 Finland
28.04.1987 EM-kval Finland 0-1 Danmark
29.10.1986 EM-kval Danmark 1-0 Finland

Odds Danmark – Finland

Fuldtid Danmark 1.53 Uafgjort 4.00 Finland 6.00
Dobbelt chance Danmark / Uafgjort 1.12 Uafgjort / Finland 2.37 Danmark / Finland 1.22
Halvleg/Fuldtid Danmark / Danmark 2.40 Uafgjort / Uafgjort: 6.00 Uafgjort / Danmark 4.00
2,5 mål Over 2.00 – Under 1.80
Begge hold scorer Ja 2.00 – Nej 1.72
Resultat 1-0 7.00 1-1 8.50 0-0 10.00

Spilforslag Danmark – Finland

Man kan godt frygte en nervøs åbningskamp, når den første af Danmarks EM kampe går i gang mod Finland. Danmarks styrke de seneste år har netop været defensiven, og det samme kendetegner Finland.

Finlands målmand, Lukas Hradecky, holdt buret rent 6 gange i finnernes 10 kvalifikationskampe. Og mon ikke han er toptændt, når han træder ind på Parkens plæne, hvor han i 2013 blev pokalfighter for Esbjerg FB.

Finnerne har dog også andet at spille på end defensiven. Hvor Danmark ikke har nemt ved at finde den rette målscorer på toppen, har Finland fundet sin.

Han hedder Teemu Pukki, og i 2018 forlod han Brøndby for engelske Norwich. Her har han lige siden bombet den ind først i Championship og siden i Premier League. I kvalifikationen scorede Pukki hele 10 mål i lige så mange opgør, og med to mål mod Liechtenstein var det (selvfølgelig) også Pukki, der cementerede finnernes EM billet.

Finnerne skal altså ikke undervurderes. Men omvendt er det et hold, som vi formentlig skal slå, hvis vi skal avancere.

Uafgjort ved pausen og dansk sejr

Vi kender Tim Sparv som en benhård slider, der beskytter forsvaret, og som ikke er bange for gule kort og tacklinger, der synger. Det, kombineret med Danmarks beskedne målhøst, kunne give anledning til at tro på et målfattigt opgør. Især når man tager i betragtning, at det er den første af Danmarks EM kampe. Her er der ofte tale om et nervøst opgør, for taber man opgøret, har man ryggen mod muren fra allerførste færd.

På den baggrund er uafgjort måske værd at spille på. Et andet sandsynligt scenarie er en målløs første halvleg, men at Danmark trækker det længste strå i 2. halvleg. Spilforslaget Uafgjort/Danmark ved halvleg/fuldtid virker derfor også interessant og giver et lige så godt odds, som hvis kampen ender uafgjort.

Danmark Belgien odds

Belgien bliver med næste statsgaranti den sværeste af Danmarks EM kampe i gruppespillet. Belgierne ligger nummer 1 på verdensranglisten og har været i god form de seneste par år.

Men er de nu også verdens bedste på banen? Det er mere tvivlsomt.

Belgiernes landsholdsfortælling er en trist en af slagsen om et enormt potentiale, der aldrig er blevet forløst. Belgierne var firstmovers, da fodboldforbundet besluttede sig for at dyrke tekniske spillere i deres talentarbejde. Man udviklede kort og godt mindre fysisk stærke spillere på spilletid på specielle ungdomslandshold, hvor fysisk styrke var mindre vigtigt.

Det har givet pote med spillere som Eden og Thorgan Hazard, Kevin De Bruyne og Dries Mertens. Og i den anden ende af skalaen har man så modpolen i den fysisk skræmmende angriber Romelu Lukaku og verdensklassemålmanden Thibaut Cortouis. Ja så burde Belgiens talentfulde kuld egentlig for længst have vundet en slutrunde. Sådan er det bare langt fra gået.

I mange år skuffede de Belgiske stjerner gang på gang. Og meget af skylden ramte daværende træner Marc Wilmots, der bl.a. blev beskyldt for at være taktisk naiv og uvidende. I 2016 tog Everton-manageren Roberto Martinez så over.

Han startede heller ikke godt. Ved EM i 2016 i Frankrig tabte Belgien 3-1 til upåagtede Wales i kvartfinalen, og det lignede same old same old. Men i 2018 førte Martinez Belgien med Eden Hazard i spidsen til bronzemedaljer ved VM i Rusland.

I en tæt semifinale tabte Belgien knebent til Frankrig med 0-1. Og kampen blev af mange set som den moralske finale. I bronzekampen slog Belgien England med 2-0 og Eden Hazard blev efterfølgende kåret til turneringens bedste spiller.

Belgiens største profiler:
Eden Hazard (anfører), offensiv midtbane, Real Madrid
Kevin De Bruyne, midtbane, Manchester City
Thibaut Courtois, målmand, Real Madrid

Tidligere opgør Danmark – Belgien

Seneste opgør mod Belgien ligger helt tilbage i 2000, hvor det danske landshold bestod af spillere som Peter Schmeichel, Rene Henriksen og Martin Laursen. Så der er ikke ny historie at trække på.

Men vi har gode erfaringer mod Belgien historisk set. I 1984 udkæmpede Danmark og Belgien et drabeligt slag om at komme i EM semifinalen. Danmark var nede med 0-2, men mål fra Frank Arnesen, Kevin Brylle og Preben Elkjær sendte Danmark i EM semifinalen og Belgien ud af turneringen.

02.06.2000 Venskabskamp Danmark 2-2 Belgien
05.09.1995 EM-kval Belgien 1-3 Danmark
12.10.1994 EM-kval Danmark 3-1 Finland
19.06.1984 EM Danmark 3-2 Belgien
26.05.1971 EM-kval Danmark 1-2 Belgien

Odds Danmark – Belgien

Der er desværre ikke odds tilgængelige på Danmark – Belgien på nuværende tidspunkt.

Spilforslag Danmark – Belgien

Det bliver formentlig den sværeste af Danmarks EM kampe i gruppespillet, og Belgien er den hårdeste modstander, vi har mødt siden Frankrig ved VM 2018. Slår vi som forventet Finland, er der mulighed for at bygge på mod Belgiens stjerner.

Og apropos stjerner er det ikke skidt med danske briller, at Eden Hazard har haft en svag sæson. Siden skiftet fra Chelsea til Real Madrid har skader og dårlig form ødelagt hans sæson. Hazard er afgørende for belgisk succes og det kan sagtens tænkes, at han skal bruge gruppekampene på at spille sig helt varm.

Vi skal også holde godt øje med tanken Romelu Lukaku. Han viste allerede Simon Kjær, hvad han er i stand til, da Inter mødte AC Milan i februar 2020. Her trynede han med lethed Kjær i en duel og headede derpå bolden i nettet. Det behøver ingen gentagelse til juni.

Det kan meget vel være kampen, der afgør, hvem der slutter som nummer 1 og 2 i gruppen. Og nummer 1 møder altså en 3’er fra en af de andre grupper, så det har stor betydning. Vi kan håbe på en dansk uafgjort, og at Belgien i stedet satser på at slå Finland i deres sidste kamp i gruppen.

Det er umiddelbart svært at forestille sig, at Danmark slår de mange belgiske stjerner. Men måske kan de danske fans bære vores drenge til tops. Belgiernes forsvar ser i hvert fald ud til at være til at tale med, og Toby Alderweirelds skuldre ser lidt tyngede ud af det enorme ansvar, han bærer på.

Rusland – Danmark EM 2020

Danmark har allerede slået Rusland en enkelt gang, nemlig i lodtrækningen om at være vært for den sidste af Danmarks EM kampe.

Ruslands landshold bugner ikke ligefrem med internationale profiler eller verdensklassespillere. Holdet har underpræsteret i mange år, men oplevede dog en overraskende succes på hjemmebane, da man afholdt VM i 2018.

Efter at have tabt 0-3 i sidste gruppekamp til Uruguay sendte russerne mægtige Spanien ud efter straffespark i ottendedelsfinalen. Og faktisk var man tæt på også at snyde Kroatien i kvartfinalen. Rusland leverede altså langt over forventning på hjemmebanen.

Det er også netop hjemmebanen, der har været russernes store styrke i kvalifikationen. Det blev til lutter sejre – og en enkelt omgang prygl af Belgien, der vandt hele 4-1 ude over Rusland.

Angriber og anfører Artem Dzyuba var russernes store helt under VM 2018, og han fortsatte i kvalifikationen. Her scorede han 9 mål i 10 kvalifikationskampe, dog var 4 af målene mod miniputnationen San Marino.

Spørgsmålet er, om Rusland igen kan drage fordel af sit hjemmebanepublikum i Skt Petersborg og gøre god figur mod Belgien og Finland.

Ruslands største profiler:
Artem Dzyuba (anfører), angriber, FC Zenit
Aleksandr Golovin, offensiv midtbane, AS Monaco
Mario Fernandes, højreback, CSKA Moskva
Tidligere opgør Rusland – Danmark

Siden Rusland opstod i murbrokkerne af det hedengangne Sovjetunionen, har Danmark kun mødt russerne en enkelt gang. Det var i en venskabskamp i 2012. Her var Christian Eriksen, Simon Kjær og Lasse Schöne de eneste spillere fra den nuværende trup, som var på banen.

29.02.2012 Venskabskamp Danmark 0-2 Rusland

Odds Rusland – Danmark

Der er desværre ikke odds tilgængelige på Rusland – Danmark på nuværende tidspunkt.

Spilforslag Rusland – Danmark

Med tanke på Ruslands stærke indsats på hjemmebanen skal vi i Danmark vist være lettede over, at vi vandt lodtrækningen om at få hjemmebanefordel i den sidste gruppekamp i Danmarks EM gruppe.

Kampen kan meget vel blive afgjort på, om et af holdene er tvunget frem af banen for at gå videre fra gruppen. Holdene vil have de to første EM kampe til at lure på hinanden og forberede sig, og det kan sagtens gå hen og blive en meget tæt kamp, der kan ende uafgjort.

Vi skal være obs på den russiske offensiv, der har lynet i kvalifikationen. Her har man blandt andet slået Skotland, Kasaksthan og Cypern med 4-0, 4-0 og 0-5.

Da kampen godt kan gå hen og blive afhængig af resultatet mellem Belgien og Finland, kan muligheden for livebetting på kampen godt gå hen og blive interessant.

  • EM 2020