Betting Odds Bonus

EM topscorer

27 februar, 2020
par Anna

I denne artikel kigger vi nærmere på et af de mest populære spil på slutrunder som EM: Nemlig EM topscorer betting. EM bringer altid spilleglæden frem hos mange fodboldfans. Så læn dig tilbage og læs vores EM turnerings tips: Topscorer-betting.

EM topscorere historie

Før vi går videre og tager et kig på EM topscorer kandidater og mulige spilforslag, så lad os først se på historikken for EM topscorere.

År Spiller Land Mål Kampe
1960 Valentin Ivanov (+ 4 andre) Sovjetunionen 2 2
1964 Jesús María Pereda
Ferenc Bene
Dezső Novák
Spanien
Ungarn
Ungarn
2
2
2
2
2
1
1968 Dragan Džajić Jugoslavien 2 3
1972 Gerd Müller Vesttyskland 4 2
1976 Dieter Müller Vesttyskland 4 2
1980 Klaus Allofs Vesttyskland 3 3
1984 Michel Platini Frankrig 9 5
1988 Marco van Basten Holland 5 5
1992 Henrik Larsen
Karl-Heinz Riedle
Dennis Bergkamp
Tomas Brolin
Danmark
Tyskland
Holland
Sverige
3
3
3
3
4
5
4
4
1996 Alan Shearer England 5 5
2000 Patrick Kluivert
Savo Milošević
Holland
Jugoslavien
5
5
5
4
2004 Milan Baroš Tjekkiet 5 5
2008 David Villa Spanien 4 4
2012 Mario Mandžukić (+ 5 andre) Kroatien 3 3
2016 Antoine Griezmann Frankrig 6 7
2020

 

EM topscorer

Spil på en EM topscorer

Hvis du vil kaste dig ud i EM topscorer betting, kan du faktisk bruge historkken omkring EM topscorere til  rigtig meget. Ved EM 2016 skete der en vigtig ændring, og det er først og fremmest vigtigt at være obs på. Nu skulle finaledeltagerne igennem 7 kampe, før de kunne lade sig krone som europamestre. Det vil sige, at antallet af deltagere og kampe nemlig øget.

Dermed fortsatte udvidelsen af turneringen, der i 1960’erne var overstået efter blot 2 kampe.

Det bringer os til noget vigtig information, når skal bette på EM 2020 topscoreren. Mere om det i næste afsnit. Lad os først og fremmest slå fast, at selvom der har været store udsving i antallet af spillede kampe gennem EM-turneringerne over årenes løb, kan vi stadig udlede statistik på turneringerne. Dividerer vi antallet af mål scoret af topscorerne med det gennemsnitlige antal mål fra topscorerne, ender vi ud med, at topscoreren i gennemsnit har scoret 1,0037 mål per kamp. Altså et mål per kamp.

Alternative spil på EM topscorere

Lad os se på alternative væddemål på EM topscorere, før vi til slut i artiklen kigger vi på nogle af de bedste bud som EM topscorer.

Hvor mange mål, der bliver scoret

Et alternativ til EM topscorer væddemål, som er værd at overveje, er hvor mange mål topscoreren ender med at score, uanset hvem, der ender med den gyldne støvle. Som vi viste i forrige afsnit har EM topscoreren historisk set i gennemsnit scoret præcis ét mål per kamp.

Det er derfor værd at overveje et spil på, at topscoreren ender med præcis 7 mål, hvis oddset vel og mærke har god værdi – eftersom vinderen af EM 2020 vil skulle klare sig igennem 7 kampe.

Spiller vs. spiller

Denne type væddemål egner sig godt, hvis du har et indgående kendskab til både de pågældende spillere og deres respektive hold. Her kan du på en lang liste af kandidater udvælge to spillere, som skal dyste om at score flest mål. Det kunne eksempelvis være Cristiano Ronaldo mod Mbappé. Spiller vs spiller som et bud på EM topscorer betting er derfor værd at fremhæve.

Top 3

At en given spiller når i eksempelvis top 3 på den samlede topscorerliste er et alternativ til at spille på en topscorer. Ulempen kan være, at det i nogle tilfælde kan barbere dit odds så langt ned, at det reelt ikke giver megen mening at kaste penge efter væddemålet. Men fordelen er selvfølgelig, at det reducerer din risiko.

Før man spiller på en EM topscorer: hvad skal man overveje?

Lad os dykke ned i de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du vil have gode muligheder og lir for at score lidt mønt på EM betting. Der er ingen grund til at spille med hovedet under armen, selvom det er et spil, mange foretrækker for liren snarere end på jagten på profit.

Holdets muligheder

Det er en åbenlys fejl at vurdere spillere isoleret set uden at overveje omstændighederne, sådan som nogle har en tendens til.

Det er vigtigt at kigge på holdets sammensætning og spillestil. Tag Spanien, der i 2012 smadrede al modstand, da de vandt europamesterskabet med en målscore på 12-1. Trods deres overlegenhed var mandskabet baseret på et kollektiv, hvor alle leverede både mål og assists, og topscorer Torres scorede således rekordlave 3 mål i turneringen.

Nogle hold er mere flydende, mens andre er bygget op omkring en enkelt spiller, der skal score målene.Selvfølgelig er holdets generelle styrke det vigtigste, men det er ikke uvæsentligt at se på de enelte spillere. Ligesom det også god mening at kigge på holdet angrebsivrighed: Er der tale om et angrebsivrigt hold, der ikke stopper, når de er foran 3-0, eller er mandskabet mere pragmatisk?

Selvfølgelig er det også super vigtigt at kigge på, hvilket hold, den pågældende spiller optræder hos. Med 56 mål i 104 landskampe og titlen som topscorer i VM 2018 kvalifikationen kunne Polens Robert Lewandowski umiddelbart ligne et frækt bud på en topscorer. Men der tegner sig et knap så flatterende billede, hvis vi tager vi et kig på Polens fodboldhistorik.

Landet har nemlig kun kvalificeret sig til 3 slutrunder ud af 15 europamesterskaber. Og statistikken lyder her på 2 x gruppespil og en enkelt ottendedelsfinale som de bedste resultater. Det er svært for selv den skarpeste angriber at blive EM-topscorer i en turnering, hvor finaledeltagerne vil opnå 7 kampe – især med et foreløbigt max på 4 kampe ved en EM-slutrunde.

Spillerform

Der er en række faktorer, du skal være opmærksom på udover holdets form, styrke, opbygning etc. Det vigtigste er nu engang de pågældende topscorer kandidater selv.

Karantæner og skader

En vigtig  faktor er karantæner. En enkelt kamp i skammekrogen kan give konkurrenterne den afgørende fordel i kampen om kunne lade sig krone som EM-topscorer. Rager spilleren mange gule – eller sågar røde – kort til sig, hvorfor han kan forventes ikke at deltage i alle holdets kampe?

Skader er en åbenlys faktor, og her skal du holde øje med spillernes form op til turneringens begyndelse foruden at vurdere deres skadehistorik. Er spilleren eksempelvis med i truppen trods dårlig fysisk form, fordi han er for vigtig at udelade?

Efter du har fundet et par kandidater fra nogle af de forventede tophold i EM-turneringen, skal du nu tage et kig på spillernes personlige historik for at vurdere, hvor mange kampe de forventes at deltage i.

Straffespark og slutrundehistorik

Bliver vi ved 2018, understreger det en omstændighed, du heller ikke må se bort fra, nemlig om spilleren har faste roller ved dødbolde. Ved VM 2018 blev Harry Kane topscorer med 6 mål foran Griezmann, Cristiano Ronaldo, Mbappé og Denis Cheryshev, der alle scorede 4 mål. Halvdelen af Kanes mål blev scoret på straffespark.

Formen ved slutrunder og i store opgør er også en omstændighed ved spilleren, du skal have i betragtning. Nogle bukker under for maksimalt pres, mens andre trives bedst under det. Et eksempel på førstnævnte er førnævnte Lewandowski, der ved VM 2018 måtte tage hjem med 0 mål i skoene og fik kritik for netop at underperforme.

EM turnerings tips: Topscorer kandidater

Til sidst har vi målrettet kigget på spillere fra Tyskland, Italien, Frankrig,  England, Holland og Spanien og  fundet en nuværende top 5 EM topscorer kandidater. Ligesom Cristiano Ronaldo aldrig kan udelukkes, selvom alderen begynder at trykke. Han spiller trods alt for de forsvarende europamestre og har nogle helt  enestående evner.

Italien, hvor de to nuværende topscorere Quagliarella og Moise Kean ganske enkelt virker henholdsvis for gammel og for ung, har vi sorteret fra. Læg dertil, at Italien ikke ligefrem er overbevisende i disse dage.

Det samme gælder for Tyskland og Holland, da de nuværende foretrukne i angrebet, henholdsvis Luuk de Jong, Timo Werner, Memphis Depay, etc., ganske enkelt ligner for svage kort.

Det efterlader os med kandidater fra Frankrig, England,  Spanien og altså Cristiano Ronaldo. Ham starter vi med.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er som en af verdens giftigste angribere nogensinde og som talisman for de regerende mestre en selvskrevet kandidat. Når EM 2020 går i gang, vil han være 36, men få behandler deres krop så godt som portugiseren, der har scoret 9 gange i 21 EM-kampe for sit hjemland.

Romelu Lukaku

Ved VM 2018 blev Lukaku topscorer for belgierne med 4 mål stærkt forfulgt af Eden Hazards 3. Lukaku og Kane minder på mange måder om hinanden, også i rollen på landsholdet, hvor han er holdets target-man. Belgien fik dengang bronze og lignede dermed endelig det stærke mandskab, mange i årevis har ment, de havde potentiale til.

Kylian Mbappé og Antoine Griezmann

Antoine Griezmann og Kylian Mbappé: De sidste to spillere, vi har taget med, er begge to hyper farlige franskmænd. De blev begge delt toer på den samlede VM topscorer-liste med 4 mål. Det er svært at komme på grunde til, at Griezmann og Mbappé, med Frankrigs status som forsvarende EM-sølvvinder og verdensmester, ikke skulle være blandt favoritterne. De serbestemt ikke ud til at slippe bremsen foreløbig.

Mbappé ligner et talent i særklasse. Hans vanvittige præstationer som blot 19-årig ved VM 2018 vidnede om, at han med den rette træning kan han blive en af ikke blot Frankrigs, men verdenshistoriens største nogensinde. Mbappés kandidatur som EM 2020 topscorer bliver ikke mindre af hans fortrinlige samarbejde med medangriber Antoine Griezmann, som ikke blot blev Frankrigs delte topscorer i 2018, men også var topscorer ved EM 2016 med 6 mål.

Harry Kane

England er blandt de svagere hold i Europas absolutte top. Alligevel er Harry Kane kommet med af tre grunde. Hans rolle for England er som holdets offensive target-man, hvor alle andre har til opgave at sætte ham op til at score mål. Han er som nævnt holdets straffesparkskytte. Og ja, så er han forsvarende VM-topscorer. Skulle oddset være godt nok, kunne Raheem Sterling være et bud på et alternativ.

EM live score

Kan du ikke se kampen men vil alligevel holde øje med, hvordan dit bud på en EM topscorer klarer sig? Så er der heldigvis skarpe udbydere af EM live score klar til at hjælpe dig.

EM live score: De bedste udbydere

Vi gennemgår her fordele og ulemper ved tre hjemmesider, der alle leverer EM live score.

Bold.dk

Fra en grand old man til en anden. Danske bold.dk er et af Danmarks ældste og største fodboldsites.

Over årenes løb er Bold.dk's livescore blevet opdateret og udvidet af flere omgange. Da designet automatisk viser en række informationer såsom målscorere, gule og røde kort etc. får du flere informationer uden at skulle klikke på hver enkelt kamp – modsat livescore.com.

Da der er kælet noget mere for detaljen, vil grafikken også tiltale flere. På større opgør såsom EM live score kampe kan man også se flere informationer såsom skudstatistik, startopstillinger, ind- og udskiftninger.

Fordele

 • Mange flere detaljer end på livescore.com
 • Designet vil formentlig falde i fleres smag

Ulemper

 • Vil du gennemgå resultater på mange kampe på én gang, skal du scrolle noget mere for sagen
 • Der er oftere fejl i bold.dks livescore end hos livescore.com

Flashscore

flashscore.dk er den sidste kandidat, vi har taget med.

På flashscore.dk er udbuddet af livescore større end på bold.dk, og på flashscore.dk finder du på forsiden også livescore fra mange små ligaer verden over såsom mindre australske ligaer, Angola og Bahrain. Du kan lige som på livescore.com se resultater og live score på en lang række sportsgrene, ikke blot på fodbold.

En fed, unik feature ved Flashscore er desuden, at du kan klikke på opgør, der ikke er startet, og se, hvilke spillere der er utilgængelige for de to hold. Flashscore tilbyder altså lidt en blandet landhandel med noget af det bedste – og knap så gode – fra de to andre kandidater.

Fordele

 • Meget omfattende livescore.
 • Unik feature med mulighed for let at se, hvilke spillere der har karantæne eller er skadede, inden opgøret er startet.

Ulemper

 • Mindre lækkert layout end bold.dk
 • Man kan af og til skulle klikke et par gange eller scrolle en del for at finde det, man vil se, fordi udbuddet er så stort,

Livescore.com

Livescore.com er med sit no nonsense design et godt sted at besøge fra sin mobil og hurtigt få overblikket over alle større opgør, der spilles pt. Det hurtige overblik er også en af grundene til, at livescore trods meget få ændringer i årenes løb stadig er så populært blandt mange brugere. Sitet er desuden kendt for at levere lynhurtige opdateringer.

Livescore.com er lidt af en ‘grand old man’, som de fleste af os, med nogle år på bagen, kan huske helt fra internettets spæde begyndelse. Der er altså tale om en EM live score udbyder med en vis nostalgi over sig samt et solidt ry.

Fordele

 • Lynhurtige opdateringer
 • Formentlig det bedste sted at få et hurtigt overblik

Ulemper

 • Få muligheder for at få detaljeret viden om de enkelte kampe
 • For nogle vil designet være kitsch og charmerende. Andre vil finde det utiltalende.

Held og lykke med din kupon – vi håber, du er blevet inspireret af vores gennemgang af bud på EM topscorere!

______

 • EM 2020