Betting Odds Bonus

Europamesterskabet i fodbold 2021

29 marts, 2020
par casper pilgaard

Det bliver den 16. af sin slags, når europamesterskabet i fodbold 2021 går i gang, og meget er sket, siden den første udgave i 1960, hvor blot 4 lande deltog. Nu, 61 år senere er der næsten statsgaranti for, at Europamesterskabet i fodbold 2021 bliver en fænomenal forestilling på tværs af hele kontinentet. Hele 12 lande deler nemlig værtskabet ved Europamesterskabet i fodbold 2021 og lægger således græs til.

Odds på EM mestre i fodbold

England 6.00 Belgien 6.00 Frankrig 6.50
Nederlandene 8.00 Tyskland 8.00 Spanien 9.00
Italien 12.00 Portugal 17.00 Kroatien 26.00
Ukraine 67.00 Schweiz 81.00 Danmark 81.00

It’s coming home!,” er vi vant til at høre engelske fodboldfans synge, når troen på triumf svømmer over det fodboldgale land. Det refererer til, at England generelt opfattes som fodboldens oprindelsesland. Her “opfandt” og udviklede man sporten omkring 1863 i Cambridge.

De seneste år er sloganet dog først og fremmest blevet brugt som en sarkastisk joke. For selvom de er bidt af en gal fodbold, og Premier League er den mest populære liga i verden, så har det været småt med succeshistorier de sidste mange år. Faktisk ligger den seneste triumf helt tilbage i 1966. Og i EM regi er det endnu sløjere. Her har England aldrig prøvet at stå i en finale. To semifinaler er det bedste EM resultat for englænderne.

Men England er faktisk favoritterne til at vinde europamesterskabet i fodbold 2021. Det skyldes i høj grad, at det unge mandskab imponerede ved VM 2018 og siden har holdt formen ved lige.

Flere landshold er skidt kørende

Med den gode form og hjemmebane i gruppespillet og fra semifinalerne og frem, er England altså på få år gået fra at være mobbeoffer til solide favoritter. Det skal dog også ses i lys af andet end bare den engelske form.

Der er nemlig flere store fodboldnationer, der er i enten ringe eller svingende form. Lande som Tyskland, Italien og Spanien har gennemgået store generationsskift og er stadig ved at finde deres ben. Også et land som Holland har svinget mellem gal og genial. På den baggrund er England og Belgien altså nu blandt favoritterne ved europamesterskabet i fodbold 2021.

Men der er endnu et land, vi ikke kan se bort fra. Den største favorit på papiret er nemlig Frankrig. Havde finalerne fundet sted på fransk jord, havde de nok været favoritter til at hjemtage europamesterskabet i fodbold 2021.

EM værtsbyer

England trak det helt store værtsby lod ved europamesterskabet i fodbold 2021. Det er nemlig på Wembley, at både begge semifinaler og finalen skal afholdes. Det var også på det gamle Wembley, der blev spillet EM finale i 1996. Og i øvrigt også semifinalen, hvor England trak nitten i straffesparkskonkurrencen og måtte se sig slået af de senere vindere fra Tyskland.

Det gamle Wembley kunne “kun” rumme 70.000 tilskuere. Men siden er der blevet bygget et nyt Wembley. Det stod klart i 2007, og kan rumme hele 90.000 tilskuere. Dermed vil der altså blive sat tilskuerrekord i finalen ved europamesterskabet i fodbold 2021.

Stadion Lokation Kapacitet Kampe
Wembley London, England 90.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale, semifinaler, finale
Stadio Olimpico Rom, Italien 73.000 Åbningskamp, gruppekampe, kvartfinale
Allianz Arena München, Tyskland 75.000 Gruppekampe, kvartfinale
Baku Olympic Stadium Baku, Aserbajdsjan 65.000 Gruppekampe, kvartfinale
Skt Petersborg Stadion Skt Petersborg, Rusland 56.000 Gruppekampe, kvartfinale
Puskas Ferenc Stadion Budapest, Ungarn 68.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Arena Nationala Bukarest, Rumænien 56.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Johan Cruijff Arena Amsterdam, Holland 54.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Estadio San Mames Bilbao, Spanien 53.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Hampden Park Glasgow, Skotland 52.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Aviva Stadion Dublin, Irland 50.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale
Parken København, Danmark 38.000 Gruppekampe, ottendedelsfinale

EM kampprogram

På grund af du-ved-nok-hvad, ligger EM kampprogrammet for EM 2021 endnu ikke fast. Men det er dog ikke uvæsentligt at skele til programmet, der skulle have været, da det giver os en ret god idé om et muligt EM 2021 kampprogram.

Gruppekampe 12. – 24. juni.
Ottendedelsfinaler 27. – 30. juni.
Kvartfinaler 3. – 4. juli.
Semifinaler 7. – 8. juli.
Finale 12. juli.

Danmarks EM kampe

Danmark er sikret mindst tre kampe i gruppespillet, hvis EM 2021 ender med at blive afviklet ligesom EM 2020 skulle have været det. Alle Danmarks kampe bliver spillet i Parken, København.

Danmark -Finland, 13. juni kl 16:00
Belgien – Danmark. 18. juni kl 16:00
Danmark – Rusland 22. juni kl 19:00

Favoritter til EM i fodbold

Tre hold skiller sig ud som særligt store EM 2021 favoritter. Og det er alle hold, der også gjorde god figur ved VM 2018. England overraskede det meste af verden, da de sluttede som firer. Belgien spillede besnærende fodbold, der bjergtog de fleste. Og Frankrig sluttede som bekendt af emd at vinde hele skidtet.

Odds på de tre mandskaber er da også tæt, og det afspejler, hvor stor konkurrence der er. I modsætning til en national liga, der afvikles over en hel sæson, kan dagsformen meget vel skille vindere fra tabere i en turnering som europamesterskabet i fodbold 2021, som afgøres på baggrund af 7 kampe.

England – odds 5.50

Profiler:

Harry Kane, angriber, Tottenham (anfører)
Raheem Sterling, offensiv midtbane, Manchester City
Harry Maguire, midterforsvar, Manchester United

Det er mange år siden, England har kunnet mønstre så stærk en opstilling, som de kan ved europamesterskabet i fodbold 2021. Liverpool vandt som bekendt som det første engelske hold i mange år Champions League. Og heldigvis for englænderne har mange af profilerne engelsk pas: Anfører Jordan Henderson, Trent Alexander Arnold, Alex Oxlade-Chamberlain og Joe Gomez.

Men det er ikke kun Liverpool, der leverer solide navne til Englands trup til europamesterskabet i fodbold 2021. Også spillere som Marcus Rashford, Jadon Sancho, Dele Alli, Raheem Sterling, Harry Kane og Aaron Wan-Bissakka er der høje forventninger til.

Et par grunde til bekymring hos England er Harry Kanes skadesproblemer og fraværet af en målmand af højeste klasse. Evertons Jordan Pickford er førstevalget pt., og det er næppe en plads, hvor mange rivaliserende lande kigger på med misundelige øjne.

Belgien – odds 6.00

Profiler:

Eden Hazard, offensiv midtbane, Real Madrid (anfører)
Kevin De Bruyne, offensiv midtbane, Manchester City
Thibaut Courtois, målmand, Real Madrid

Mange mente, at Belgien var det mest velspillende hold ved VM 2018. Det blev da også kun til et knebent nederlag til Frankrig i semifinalen. Eden Hazard, Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne er et skræmmende offensivt trekløver som få andre landshold kan matche.

Belgiens kvaler skal findes i, at defensiven ikke kan mønstre samme pondus som offensiven. Hvis Thibaut Courtois kan få lukket af i målet, kan Belgiens gyldne generation dog sagtens gå hen og blive EM mestre i fodbold for første gang nogensinde i landets historie.

Frankrig – odds 7.00

Profiler:

Kylian Mbappe, angriber, Paris SG
Antoine Griezmann, offensiv midtbane, Barcelona
Rapahel Värane, midterforsvar, Real Madrid

Få vil være uenige i, at Frankrig besidder det på papiret mest stjernespækkede hold ved europamesterskabet i fodbold 2021. Udover de tre nævnte profiler råder landstræner Dider Deschamps også over navne som N’golo Kante, Hugo Lloris, Paul Pogba, Anthony Martial og Clement Lenglet.

Hvor mange andre landshold har mindst én kæde, hvor man kan spotte svaghed, er det ikke rigtig tilfældet hos Frankrig. Det tætteste, vi kommer, er mellem stængerne, hvor målmand Hugo Lloris trods et højt topniveau også har for vane at levere enorme drop med jævne mellemrum. Det gjorde han eksempelvis i VM finalen i 2018. Her sikrede kollegerne i marken dog, at hans brøler ikke fik betydning.

Europamesterskabet i fodbold 2021

Henrik Delauney trofæet og EM bolden. Foto: UEFA.com

Outsidere til EM i fodbold

Danmark gjorde det i 1992, og Grækenland i 2004 – tog fusen på hele fodboldverdenen og vandt hele lortet. Og selvom Danmark har hjemmebanefordel og et landshold med en rigtig flot stime uden nederlag, er odds på Danmark som EM 2021 vinder altså stadig tårnhøjt.

Men der er også flere lande, som giver høje odds, selvom de kan mønstre imponerende hold. Eksempelvis de forsvarende mestre Portugal.

Portugal – odds 17.00

Profiler:

Cristiano Ronaldo, angreb, Juventus (anfører)
Bernardo Silva, offensiv midtbane, Manchester City
Ruben Dias, midterforsvar, Benfica

Portugal snød hjemmebanefavoritterne Frankrig, da de vandt deres første europamesterskab i 2016. Portugiserne kan være svære at lure ved slutrunder. For selvom de ikke kan mønstre en lige så lang liste af stjerner som større nationer, så er de gode til at hente resultater.

Og Ronaldo har nu endda fået solidt selskab i offensiven i form af det tekniske vidunderbarn Bernardo Silva fra Manchester City. Portugals største problem er, at deres defensiv ser svagere ud end hos mange andre lande. Men stjerneskuddet Ruben Dias fra Benfica virker allerede som en spiller, der agter at tage sig af den opgave fremover.

Nederlandene – odds 8.00

Profiler:

Virgil Van Dijk, midterforsvar, Liverpool (anfører)
Giorgino Wijnaldum, midtbane, Liverpool
Memphis Depay, offensiv midtbane, Lyon

Efter flere år med skuffelse på skuffelse lader Nederlandene til endelig at være på vej tilbage på rette spor. Det skyldes ikke mindst det bomstærke midterforsvar med verdens nok bedste forsvarsspiller Virgil van Dijk og stortalentet Matthijs De ligt.

Nederlandenes problemer skal findes i den anden ende af banen. Her savner de nemlig en naturlig målscorer på 9’er positionen. Holdets offensiv består af mange meget unge spillere, som ikke har markeret sig internationalt endnu. Derfor er det måske lige en postgang for tidligt at regne med Nederlandene som mestre ved europamesterskabet i fodbold 2021.

Danmark – odds 81.00

Em mestre i fodbold

Profiler:

Simon Kjær, forsvar, AC Milan (anfører)
Christian Eriksen, offensiv midtbane, Inter Milan
Kasper Schmeichel, målmand, Leicester City

Danmark har været i fremragende form under Åge Hareide. Under nordmanden, der desværre ikke får lov at lede landsholdet ved EM, har vi haft en rekordlang periode på 35 kampe uden nederlag. Derudover er der hjemmebanefordelen i alle tre gruppekampe ved europamesterskabet i fodbold 2021 til at give håb.

Ligesom Nederlandene mangler vi dog en klinisk målscorer i angrebet. Omvendt er defensiven blandt de mest solide i hele verden. Og med Kasper Schmeichel mellem stængerne, kræver det sin mand at score mod Danmark.

Grupper til EM i fodbold

Til europamesterskabet i fodbold 2021 er holdene opdelt i 6 grupper a 4 hold. I de fleste grupper er det ret let at udpege en klar favorit.

Undtagelsen er gruppe F, hvor Tyskland, Frankrig, Portugal og et endnu ukendt sidste hold befinder sig. Tyskland er favoritter på grund af deres hjemmebanefordel, men der kan også være fin værdi i at spille på Frankrig som gruppevinder.

Nedenstående odds er på vinder af den pågældende gruppe.

EM Gruppe A

italien 1.57 Schweiz 5.50 Tyrkiet 7.00 Wales 7.50
Gruppe A er en af de mest åbne grupper ved Europamesterskabet i fodbold 2021. Italien har ikke de samme profiler som tidligere, men forventes stadig at vinde gruppen.

De tre resterende hold er meget tæt på hinanden, så der kan sagtens ske overraskelser i denne gruppe.

EM Gruppe B

Belgien 1.80 Danmark 3.75 Rusland 4.50 Finland 17.00

Belgien er nummer 1 på verdensranglisten og selvfølgelig storfavorit i gruppe B ved europamesterskabet i fodbold 2021. Men med den danske hjemmebanefordel kan vi snyde de store drenge i skolegården, hvis ikke de rammer dagsformen.

Belgien er faktisk eneste gruppefavorit, som ikke har hjemmebanefordel i gruppespillet.

EM Gruppe C

Nederlandene 1.50 Ukraine 4.50 Østrig 6.00 Playoff-vinder 26.00

De talentfulde nederlændere er kommet i det, der ligner en blød gruppe. Og de har tilmed også hjemmebanefordel. Derfor er det svært at forestille sig, at de ikke skulle slutte som etter endsige glippe playoff-pladsen.

Det tæt på eneste, der taler for, at nederlændingene ikke skulle vinde gruppen, er den manglende erfaring, som kan komme til at koste.

EM Gruppe D

England 1.40 Kroatien 3.75 Tjekkiet 15.00 Playoff-vinder 21.00

England er storfavoritter til at vinde gruppe D. Men man skal ikke undervurdere Kroatien, der nåede VM finalen i 2018. Kroaterne er ofte stærke i slutrunder, og de kan godt tænkes at drille englænderne.

Det tredje kendte hold, Tjekkiet, vil være en kæmpe overraskelse som gruppevinder. Holdet er svagere end tidligere udgaver, og blev allerede sat på plads af England i kvalifikationen.

EM Gruppe E

Spanien 1.33 Polen 7.00 Sverige 7.50 Playoff-vinder 15.00
Spanien er kæmpe favoritter til at vinde gruppe E. Måske også lidt overvurderede. I hvert fald har Polen et stærkt landshold med giftige Lewandowski i front.

Sverige har også ofte vist, at de er snu og svære at spille mod. Og de gav Spanien kamp til stregen i kvalifikationsgruppen.

EM grupp F

Tyskland 5.50 Frankrig 6.00 Portugal 7.00 Playoff-vinder 34.00

Dødens Pulje. Derfor er Tyskland også den favorit af alle med mindst margin som gruppevinder. Det kan man godt forstå, når nu de er blevet parret med både den forsvarende europa- og verdensmester.

Tyskland kan omvendt finde trøst i, at de har hjemmebanefordel på Allianz Arena.

Tyskland skuffede i 2018 og skal nu forbedre det. Desværre er de kommet i en slem gruppe ved europamesterskabet i fodbold 2021. Foto – Granada – CC BY-SA 4.0

Tidligere europamesterskaber i fodbold

Ideen om at dyste om at være Europas bedste opstod i det franske fodboldforbund i 1927 og var udtænkt af generalsekretæren Henri Delaunay. Turneringen blev dog først en realitet i 1958, tre år efter hans død. Som en hyldest til Delaunay er trofæet opkaldt efter ham.

Til 1980 bestod turneringen af blot 4 hold. Disse hold havde kvalificeret sig via en knockout-turnering, hvor man spillede bedst af to kampe. Frankrig var værtsnation til det første EM, og finalen blev selvfølgelig spillet på det legendariske Parc Des Princes i Paris. Her blev Sovjetunionen de første EM mestre i fodbold nogensinde efter en sejr over Jugoslavien, mens Tjekkiet vandt bronzekampen over værterne fra Frankrig.

Plat eller krone afgjorde semifinale!

Frem til 1976 afgjorde man finaler, der var endt uafgjort, med en omkamp to dage senere. Det skete eksempelvis i 1968, da Italien spillede 1-1 mod Jugoslavien. Det førte til omkamp, og den vandt Italien for første gang i landets historie. Italienerne havde kvalificeret sig til finalen ved hjælp af plat eller krone, efter deres semifinale mod Sovjetunionen var endt 0-0 efter ordinær og forlænget spilletid.

Straffesparkskonkurrence, som vi bruger i dag, blev først indført efter slutrunden i 1976. I 1996 og 2000 blev finalerne afgjort via Golden Goal, hvor en scoring i forlænget spilletid betød, at kampen øjeblikkeligt blev fløjtet af og det scorende hold altså kåredes til vinder.

Siden 2004 er alle uafgjort knockout kampe ved EM i fodbold blevet afgjort via forlænget spilletid og eventuelt også straffesparkskonkurrence.

År Vært Vinder Finale og modstander
1960 Frankrig Sovjetunionen 2-1 Jugoslavien (efs)
1964 Spanien Spanien  2-1 Sovjetunionen
1968 Italien Italien  1-1 Jugoslavien (omkamp 2-0)
1972 Belgien Vesttyskland 3-0 Sovjetunionen
1976 Jugoslavien Tjekkiet 2-2 Vesttyskland  (str: 5-3)
1980 Italien Vesttyskland  2-1 Belgien (efs)
1984 Frankrig Frankrig  2-0 Spanien
1988 Vesttyskland Holland  2-0 Sovjetunionen
1992 Sverige Danmark  2-0 Tyskland
1996 England Tyskland 2-1 Tjekkiet (Golden Goal)
2000 Belgien/Holland Frankrig  2-1 Italien (Golden Goal)
2004 Portugal Grækenland  1-0 Portugal
2008 Østrig/Schweiz Spanien  1-0 Tyskland
2012 Polen/Ukraine Spanien  4-0 Italien
2016 Frankrig Portugal  2-1 Frankrig (efs)

Tidligere EM mestre i fodbold

Tyskerne har i mange år været de ubestridte EM konger. Men det rykkede Spaniens farlige hold i nullerne ved. De vandt blandt andet EM to gange i træk i 2008 og 2012 og tog da også verdensmesterskabet imellem i 2010.

Rangering Land Guldmedaljer Sølvmedaljer Bronzemedaljer
1 Tyskland 3 3 2
2 Spanien 3 1
3 Frankrig 2 1
4 Sovjetunionen 1 3
5 Italien 1 2 1
6 Portugal 1 1 3
7 Holland 1 4
8 Tjekkiet 1 2
9 Danmark 1 1
10 Grækenland 1
11 Jugoslavien 2
12 Belgien 1 1
Tjekkiet 1 1
14 England 2
15 Ungarn
Sverige
Rusland
Wales
Tyrkiet
1
  • EM 2020

18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold